Forums list
New topics
Topics list
Search
Help
Login
Register


Topic: «[FIXED] Proper scaling of title bar button graphics , AIM 8.2 b2 doesn't recale its own graphics for large DPI monitors » on forum: Beta Testing   Views: 2462
 
Jeffrey R. Broido
Registered user

Bona fide, old fart, retro hippie.
 
Posts: 43
Joined: 12.12.2007
Posted: 15.06.2014 23:26:27
 
 
Folks,

I've just installed a quad HD monitor, a Dell UP2414Q, a Nvidia GeForce GTX 660 video card and Windows 8.1, which supports high DPI monitors with sensible scaling.

I have the system set for the native screen resolution of 3640x2160. Many applications, such as Firefox, support high DPI monitors directly and tell Windows not to scale any objects in their windows.

In the attached screenshot, note that the taskbar buttons on the firefox window are nearly too small to see, at a quarter of their normal size, whilst the taskbar buttons in the AIM options window are sized properly as Windows 8.1 did it for your application. So, then, what's necessary is awareness of Windows 8.1 desktop scaling to this extreme 4x extent (which will soon become normal; I give it just another year or two) and, when it is detected that Windows 8.1 is not performing up-scaling for a given application that AIM should up-scale its title bar buttons.

Regards,
Jeff Broido

http://clamsend.com/eBay/Temp/AIM%208.2b2%20screenshot.jpg



0f579a867d24bd46b0d948fa7e0468b6

______________________________________
NO STATEMENTS FLAGGED IN THIS ASSEMBLY
 
Top
Alexander Mihalkin
Administrator

 
Posts: 502
Joined: 21.04.2014
Posted: 16.06.2014 18:07:06
 
 
Dear Jeffrey,

thank you for your report! We will try to fix the issue.

Best regards!

support@actualtools.com
 
Top
David P
Advanced user
 
Posts: 69
Joined: 16.04.2012
Posted: 30.05.2016 22:14:38
 
 
I am also seeing this problem on my 4K monitors. Is there any news when this is going to be fixed?
 
Top
Bogdan Polishchuk
Administrator
 
Posts: 2102
Joined: 04.04.2012
Posted: 01.06.2016 15:32:38
 
 
Hello, David

For now we can't tell anything about when this is going to be fixed. But we'll post here as soon as it is fixed.

Best regards.
 
Top
David P
Advanced user
 
Posts: 69
Joined: 16.04.2012
Posted: 01.06.2016 15:37:25
 
 
Hello Bogdan,

this is not so good because as you know, quite a large portion of your customer base is using not only multiple but also high-resolution monitors.

Hope to see progress on this soon,
Cheers
David
 
Top
Alex Fadeyev
Administrator

Moderator
 
Posts: 1285
Joined: 30.09.2005
Posted: 09.06.2016 13:36:49
 
 
David, the issue has been finally fixed. The fix will be available in the next update, which should come out in June.
 
Top
David P
Advanced user
 
Posts: 69
Joined: 16.04.2012
Posted: 09.06.2016 14:27:46
 
 
Thank you Alex, that is great to hear. Looking forward to see this change in the upcoming version.

Cheers
David
 
Top
Alex Fadeyev
Administrator

Moderator
 
Posts: 1285
Joined: 30.09.2005
Posted: 18.06.2016 01:22:50
 
 
David, you can check the fix in the just released 8.9 beta 1.
 
Top


User(s) reading this topic
Number of guests: 1, registered members: 0, in total hidden: 0


Forums list
New topics
Topics list
Search
Help
Login
Register