Forums list
New topics
Topics list
Search
Help
Login
Register


Topic: «When using AMM programs lag when starting » on forum: Technical Support   Views: 157
 
Dale Pike
Registered user
 
Posts: 9
Joined: 14.04.2017
Posted: 28.12.2017 08:59:31
 
 
As the title says when i launch a program it lags my whole pc till it opens, I tried reinstalling and even updating to the beta but it doesnt fix it only uninstalling it fixes but i need this program, any fixes?
 
Top
Bogdan Polishchuk
Administrator
 
Posts: 2596
Joined: 04.04.2012
Posted: 28.12.2017 18:01:33
 
 
Hello, Dale

What OS are you running (version, 32- or 64-bit)?

Quote
As the title says when i launch a program it lags my whole pc till it opens
Do you mean as soon as AMM is completely loaded, lags stop?

What versions of AMM you noticed the problem with?

What version of AMM the problem appeared first? Did the problem appear right after installation of this version or some time after installation, during the period of using of this version? If the former, then were you running any other version before the installation? If the latter, then were there any events in the system at the time the problem appeared (for example Windows update or installation of some new software)?

Could you open the Task Manager (Ctrl+Shift+Esc combination), reproduce the issue and see what processes have the greatest values of the CPU and Memory parameters (in Windows 8 and  10  - the Details tab) when the system is slowed down. Provide us CPU and memory usage values for these processes and also the common CPU and memory usage values in the system (Performance tab).

What security software are you running (anti-virus, firewall etc.)? Please specify name and version number.


Best regards.
 
Top
Dale Pike
Registered user
 
Posts: 9
Joined: 14.04.2017
Posted: 28.12.2017 18:04:10
 
 
Windows 10 Pro 64-bit

When AMM is loaded programs lag when starting up.

Recent versions of AMM and the recent beta version.

Avast Anti-virus
 
Top
Bogdan Polishchuk
Administrator
 
Posts: 2596
Joined: 04.04.2012
Posted: 29.12.2017 10:47:58
 
 
Hello, Dale

Quote
When AMM is loaded programs lag when starting up.
Does it happen with all programs you launch? Could you specify some programs you have this problem with (name, version)?

Quote
Recent versions of AMM and the recent beta version.
Do you mean the problem appeared as soon as you installed the version 8.11.2 and you didn't have any previous versions of AMM installed on your computer before?

Could you open the Task Manager (Ctrl+Shift+Esc combination), reproduce the issue and see what processes have the greatest values of the CPU and Memory parameters (in Windows 8 and  10  - the Details tab) when the system is slowed down. Provide us CPU and memory usage values for these processes and also the common CPU and memory usage values in the system (Performance tab).

Could you temporarily stop Avast and see whether it helps?

Best regards.
 
Top
Dale Pike
Registered user
 
Posts: 9
Joined: 14.04.2017
Posted: 30.12.2017 01:15:21
 
 
it happens with all programs i launch, no has been happening in the past few versions (dont have the best memory)

cant get to the cpu and memory usage in time as the pc is too laggy when opening a program and by time i get to task manager it stops.

Removed Avast and it still happens
 
Top
Bogdan Polishchuk
Administrator
 
Posts: 2596
Joined: 04.04.2012
Posted: 08.01.2018 00:47:36
 
 
Dale,

Did the problem started to appear after you've changed AMM settings or it started as soon as you launched AMM with standard settings?

If the former, then could you reset AMM configuration and see whether the problem still persists. In order to do this, exit AMM completely, then go to "%APPDATA%\Actual Tools" folder and delete the Actual Multiple Monitors folder, then launch AMM.
If you need to restore your current AMM configuration later, create a configuration backup file before deleting the folder: Configuration module > Tools > Configuration > select the "Backup" action and save the .zip backup file. You'll be able to restore the configuration later from this file by using the Restore action in the same section of the configuration module.

Best regards.
 
Top
steve
Registered user
 
Posts: 16
Joined: 23.04.2010
Posted: 12.01.2018 01:32:58
 
 
Mines the same with Actual Windows Rollup (only). When I start AWR the PC lags for anout 10-15 seconds then all is fine. I've tried deleting contents of "%APPDATA%\Actual Tools" but this weird lag is annoying. Thankfully it's only when AWR starts. Mouse becomes really slow or stuck. I've even tried uninstalling - reinstalling to no avail. Mines only just started doing it on windows 10, so maybe an update is interfering with AWR. Or could it be a graphics driver update ? I'm running an AMD 280x with -Radeon-Software-Adrenalin-Edition-17.12.2
 
Top


User(s) reading this topic
Number of guests: 1, registered members: 0, in total hidden: 0


Forums list
New topics
Topics list
Search
Help
Login
Register